O Carballiño supera o seu propio récord da tapa de polbo máis grande
Prepararon máis de 750 quilos e serviron unhas 2.000 racións. 25 cociñeiros encargáronse de que quedase saboroso.
A localidade do Carballiño superou por sétima vez consecutiva o seu propio récord á hora de elaborar a tapa de polbo máis grande do mundo. Nesta ocasión foron necesarios máis de 750 quilos deste cefalópodo así como o traballo incansable de 25 cociñeiros que se encargaron de que a auga estivese no seu punto; aderezalo con aceite de oliva, sal e pemento e de cortalo para ofrecer máis de 2.000 racións.
A elaboración da tapa de polbo máis grande do mundo levou 18 minutos e 24 segundos aos 25 cortadores, entre os que se atopaba o alcalde de Carballiño, Francisco Fumega e o chef do restaurante La Luna de Madrid, Manuel Rodríguez Carrete, propietario dunha estrela Michelín.
Francisco Fumega confirmou que o próximo ano o obxectivo desta festa é conseguir o recoñecemento "oficial" co récord Guinness nun acto no que se prevé a presenza "de todos os alcaldes das cidades do Eixo Atlántico e ao que se expoñen convidar á alcaldesa de Paris, Anne Hidalgo, de orixe española.
O obxectivo é "conseguir un impulso grande para que sexa recoñecida como Festa de Interese Turístico Internacional", confirmou Fumega. Para lograr este recoñecemento é necesario que a Festa apareza en 20 noticias de medios de comunicación estranxeiros, ademais de anos de tradición, algo que para o alcalde a festa "xa ten".
"Hoxe que leva tanto o Show Cooking e o Street food, a xente de Arcos lévao facendo toda a vida", destacou pola súa banda o propietario e chef do restaurante La Luna de Madrid, Manuel Domínguez Carrete, que foi nomeado Embaixador da Festa do Polbo.
Para Domínguez Carrete o polbo é un produto "moi fácil de vender" e con posibilidades para a cociña e que "debemos internacionalizar moito máis", tanto en Europa como "no resto do mundo".
UN PRATO DE 5,37 METROS
Nesta ocasión o prato de madeira de piñeiro sobre o que se presenta a tapa tivo que ser substituído por un sete centímetros máis ancho. O tamaño final da tapa foi de 5,37 metros de diámetro.
Tamén aumentou a materia prima. Cocéronse cen quilos máis de polbo que na pasada edición, de modo que a "tapa" alcanzou un peso de 750 quilos, o que supón máis de 2.000 racións.
Houbo colas para comprar estas racións, que se venderon cun prezo de catro euros xunto cun anaco de pan de Cea e unha cunca de viño do Ribeiro. Os comensais puidéronse levar o prato de madeira a casa como recordo.
A tradición de cociñar polbo en Carballiño ten a súa orixe na Idade Media, debido á proximidade da vila co mosteiro de Oseira, que tiña un priorado en Marín que enviaba polbo para os frades. Este prato estendeuse ao longo dos séculos polas feiras e mercados de Galicia.
Escribe tu comentario