O PP pide incorporar coñecementos de alimentación e nutrición no sistema educativo
Os hábitos alimentarios durante a infancia poden influír na elección de alimentos e nos métodos de preparación e consumo dos mesmos, na idade adulta.
O PP pediu ao Goberno a incorporación de coñecementos sobre alimentación e nutrición no sistema educativo, co fin de que os menores teñan unha cultura gastronómica do seu país. Segundo sinala a formación 'popular', trátase dunha materia que nalgúns países de Europa xa se integrou ás aulas.
A través dunha proposición non de lei rexistrada no Congreso, os 'populares' buscan que España cumpra coas recomendacións do Informe de Iniciativa do Parlamento Europeo sobre 'Patrimonio Gastronómico'. Segundo suxire este documento, os estados membro deberán formar profesores en ciencias da alimentación e actualizar os coñecementos, en materia de medio ambiente natural, aos docentes.
Do mesmo xeito, instan a utilizar as novas tecnoloxías na aprendizaxe, dirixidas a facilitar o acceso ao patrimonio gastronómico e á difusión do mesmo, así como integrar programas pedagóxicos no desenvolvemento dos sentidos, en especial do gusto, que combinen os beneficios nutricionais e o coñecemento do patrimonio gastronómico rexional e nacional.
INFLUENCIA PARA A IDADE ADULTA
No texto rexistrado, recollido por Europa Press, o PP avoga por unha educación nutricional e gastronómica que conte coa participación de "as familias, os profesores, a comunidade docente, as canles de información e todos os profesionais involucrados na educación", porque, ao seu xuízo, "unha boa nutrición na infancia mellora o seu benestar e potencia a súa capacidade de aprendizaxe".
"Unha educación nutricional e gastronómica inclúe ademais o respecto pola natureza e o medio ambiente. É necesario recuperar as nosas tradicións culinarias, reimplantarlas nos colexios e educar aos nosos menores nunha alimentación máis sa e equilibrada", sinalan os 'populares', para defender que os hábitos alimentarios durante a infancia poden influír "nas preferencias e a elección de alimentos e nos métodos de preparación e consumo dos mesmos, na idade adulta".
Escribe tu comentario