#Claves de la semana

Nin sequera un 3 por cento dos nenos realiza un almorzo "de calidade"

Un estudo revela que a froita non aparece na primeira comida do día de máis do 91% dos menores de 10 anos.


|


Desayunoinfantil



Un informe presentado esta semana polo Ministerio de Sanidade revela que ata o 15,5 por cento dos nenos de 6 a 9 anos só almorza leite, auga ou zume antes de ir ao colexio e aproximadamente un de cada cinco acompáñano de bolería. Ademais, o estudo mostra como a prevalencia da obesidade é maior entre os nenos que non almorzan a diario.

Así se desprende dos resultados do último informe 'Aladino' que cada dous anos realiza Sanidade a través da Axencia Española de Consumo, Seguridade Alimentaria e Nutrición (AECOSAN), baseado en datos dunha mostra de 10.899 nenos desta franxa de idade recompilada entre novembro de 2015 e marzo deste ano.

O estudo buscaba analizar a incidencia do sobrepeso e a obesidade infantil en España e a súa relación con certos hábitos e situacións sociais como a actividade física, o sono ou os hábitos alimentarios, o que permite á súa vez obter unha radiografía de como almorzan os nenos españois.

Así, o 93 por cento das familias aseguran que os menores almorzan habitualmente, fronte ao 3,5 por cento que o fai case todos os días (4-6 días), 2,9 por cento (1-3 días) e 0,5 por cento non o fai nunca.

En canto ao seu contido, o alimento máis habitual é o leite (78%), seguido das galletas (39%), saborizantes como café, cacao ou chocolate (33%), cereais (21%), pan ou tostadas (20%), bolería (12,3%), froita fresca ou en zume (8,4%), ovos (6,4%), iogur, queixo ou outros lácteos (5,1%), batidos lácteos (3,9%) ou zumes envasados (3,6%).

Con todo, preguntados polo día en que se realizou a enquisa, o traballo revelou que o 15,5 por cento só bebe líquido e, entre quen o combina con algo máis, o máis habitual é tomar un lácteo (leite, batido ou iogur) e cereais, segundo o 49,1 por cento dos escolares. Tras esta combinación a máis habitual é a que inclúe bolería, con lácteos (3,9%) ou con zume ou calquera outro alimento (19%).

Así mesmo, os autores lamentan que soamente un 2,8 por cento realiza un almorzo "de calidade", incluíndo polo menos un lácteo, un cereal e froita.

A parte do estudo que inclúe ás familias mostra lixeiras diferenzas por sexos en canto ao consumo habitual de determinados alimentos para o almorzo, de modo que os nenos toman máis galletas (60%, fronte a 56%) e as nenas máis café, chocolate ou cacao (27,4%, fronte a 25,8%) e froita fresca ou en forma de zume (22%, fronte a 20,7%).

O estudo tamén mostra que cando hai colexio a maioría (92,2%) almorzan na casa aínda que logo case a metade (43,2%) come no comedor do colexio.

relacionada La moda de la alimentación 'sin gluten' carece de base científica
Última hora

Sin comentarios

Escribe tu comentario




He leído y acepto la política de privacidad

No está permitido verter comentarios contrarios a la ley o injuriantes. Nos reservamos el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
Última hora
Cabeceralomasleido 1
Cabecerarecomendados 1

Galiciapress
Plaza de Quintana, 3 15704 Santiago de Compostela
Tlf (34)678803735

redaccion@galiciapress.es o direccion@galiciapress.es
RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS. EDITADO POR POMBA PRESS,S.L.
Aviso legal - Política de Cookies - Política de Privacidad - Configuración de cookies - Consejo editorial - Publicidad
Powered by Bigpress
CLABE